Let op je hond met de warmte!

Tips om ongevallen met honden door oververhitting te voorkomen.

* Laat uw hond best in de ochtend of later op de avond uit.

* Lopen of sporten met uw hond op de heetste momenten van de dag is zeker  niet aan te raden.

* Neem altijd voldoende en fris water mee.

* Zorg ervoor dat uw hond schaduw heeft om af te koelen.

* Zet een kinderbadje met fris water in de tuin. Plaats het niet in de volle zon.

* Vergeet niet om de vacht van uw hond te borstelen en te wassen, een geborstelde vacht zorgt voor een betere luchtcirculatie.

* Honden kunnen verbranden in de zon, vooral witte honden of honden met weinig haar. Het buikje is een gevaarlijke plaats om te verbranden, dus probeer je hond uit de directe zon te houden.

* Tijdens lange autoritten plan je best enkele momenten in om even pauze te nemen. Zo kan jij en je hond een beetje afkoelen en een frisse neus te nemen.

* Vul enkele flessen met water en stop deze in de diepvriezer. Rol deze nadien in een keukenhanddoek en leg ze bij de hond in de kennel tijdens de autorit.

* Laat uw hond niet achter in een auto! Naarmate de temperatuur stijgt kunnen honden snel oververhit raken. Na 20 minuten zou het al fataal kunnen zijn. Honden kunnen bezwijken door de warmte, zelfs wanneer de auto in de schaduw staat.

* Let op voor verbrande pootjes door heet asfalt. Druk je hand ongeveer 7 tot 8 seconden tegen het hete asfalt aan om te zien of het te heet is om erop te lopen. Let ook op met zwarte oppervlakken zoals arduin en en andere tegels.

* Bij directe zon, geen wind en lage luchtvochtigheid en een buitentemperatuur van 25°C is de temperatuur van het asfalt: 51,6°C. Bij 30,5°C is de temperatuur van het asfalt al 61,7°C.

Signalen van oververhitting van je hond

De hond beweegt traag en lijkt uitgeput
De hond heeft weinig of geen honger
De hond is uitzonderlijk hard aan het hijgen, kwijlen en braken.
De slijmvliezen worden bleek
De temperatuur aan de binnenkant van de oren en de lippen voelen voelen veel te warm aan. Normaal is de lichaamstemperatuur van een hond tussen 38 en 39°C.

Post comment

You must be logged in to post a comment.
error: © Huskyville.EU